CTA

cta call to action hvad er det

Hvad er en CTA (Call to Action) ?

En CTA (Call to Action) er ofte noget man bruger i bunden af salgstragten (AIDA modellen).

Helt specifikt er det budskaber som “Køb nu”, “Klik her”, “Besøg os i dag”, som er Call To Actions.

Man opfordrer folk til at tage handling.

Det kan lyde åbenlyst og simpelt, men der er mange der glemmer at lave deres CTA’s, og det kan i mange tilfælde betyde et dårligere salg.

Lad os dykke noget mere ned i emnet.

Call to actions kan nudge dine kunder

Du har måske hørt om “nudging” før ? Det er et begreb der bruges for at beskrive det at give en anden person et “kærligt skub i den rette retning”. Og i den sammenhæng kan man sagtens sætte CTA’s.

At opfordre folk til at “købe nu”, lyder måske ikke særligt kærligt. Men hvis det nu er en donation til Røde Kors, et økologisk produkt eller noget andet der gavner verdenen, så kan du måske godt se at det faktisk godt kan være “et kærligt skub i den rette retning”.

Hvorfor skal folk opfordres til at købe?

Det er et helt reelt spørgsmål. Da jeg selv startede med at studere markedsføring forstod jeg heller ikke hvorfor man skulle bruge CTA ‘s.

“Hvis folk har besøgt min hjemmeside, kan de vel bare købe, hvorfor skal jeg opfordre dem til det?”, tænkte jeg.

Så læste jeg selv på en anden marketingblog, at folk faktisk reagerer utroligt meget på den slags opfodringer, og at der var lavet en masse test på området. ( Læs mere om de test her: Her er der nogen der har 3 doblet deres konverteringsrate ved at teste CTA’ s)

Og så begyndte jeg selv at bruge dem, og det var jeg glad for, da det klart forbedrede mit arbejde med online marketing.

Husk at teste din CTA

I nogle annonceformater, som for eksempel når du laver Youtube annoncering, så har du ingen mulighed for at bruge andre CTA’ s end dem som Youtube giver dig. Men hvor at det er muligt for dig at teste dine CTA’s, så test dem. Det giver helt utroligt meget både i forhold til Click Through Rate (CTR), konverteringsrate og generelt øget engagement.

Det kan også være teksten lige omkring din CTA du kan teste.

Jeg læste engang et andet tip med at du i teksten lige før din CTA til opskrivning af nyhedsbrev, at have noget tekst der siger “Du vil ikke modtage spam i vores nyhedsbrev”. Dette øgede antallet af mennesker der opskrev til nyhedsbrevet dramatisk. Her var det ikke det deciderede CTA, men teksten lige før.

Husk at dit CTA er utrolig vigtigt, selvom det virker lidt kedeligt og ligetil. Når folk er klar til at trykke på den der vigtige knap du har, så er de virkelig tæt på at købe hos dig. Og den mulighed skal du optimere mest muligt på, så at du mister færrest muligt i den proces.

Hvis vi skal hjælpe dig med CTA’s og andre former for online marketing som at du kan se på siden her, så kontakt os gerne allerede i dag

( se den sidste sætning her, det var en CTA)