Martin Thorborg

martin thorborg

Hvem er Martin Thorborg?

Martin Thorborg er en dansk iværksætter som har stiftet firmaer som jubii.dk, amino.dk, dinero.dk og flere andre firmaer.

Han blev især kendt i starten da internethandel startede. Dengang startede han, sammen med et par venner, internetportalen Jubii.dk .

På det tidspunkt var der ingen internetportal i Danmark. I USA var der Yahoo.com, som Martin og hans venner blev inspireret af. Nu til dags bruger man ikke så meget internetportaler som man gjorde dengang.

En internetportal var lidt ligesom Amazon er i dag, en hjemmeside hvor man kunne søge efter et produkt eller et firma, som man ville bruge. I dag bruger langt de fleste mennesker Google til disse formål. Men dengang var søgemaskinerne ikke særligt udviklet, og derfor var en lukket internetportal et nemmere økosystem at kontrollere, i forhold til at skulle organisere hele internettet på én gang.

Martin Thorborg solgte Jubii.dk til den franske pendant Lycos. Jubii.dk eksisterer den dag i dag.

Martin Thorborg har altid haft gang i diverse projekter som han enten selv har startet, eller investeret i.

Et af de mere betydningsfulde kom efter Jubii.dk og hedder Amino.dk, som udviklede sig til at blive Danmarks største hjemmeside for iværksættere. I starten af Amino sad Martin selv, under falske navne, og skrev kommentarer til diverse indlæg for at få gang i hjemmesiden, så død var den.

Men Amino voksede sig stor, og selvom den voksede så kunne man være sikker på at Martin altid havde tid til at selv at skrive derinde, og dermed hjælpe up and coming iværksættere.

Mange danske iværksættere kender Martin fra den tid af, og har udvist megen taknemmelighed for at han skabte denne platform. Amino blev også den platform som Martin kunne bruge til at opbygge en kundebase til hans nye firma: Dinero.dk

Med gratis adgang til flere tusinde iværksættere og med en rigtig høj troværdighed i samme målgruppe, handlede det dybest set bare om at udvikle et produkt til dem. På det tidspunkt var der 2 områder indenfor ny online teknologi software som netop var ved at tage fart, nemlig marketing teknologi (MarTech) og finans teknologi (FinTech).

Dinero.dk hører til sidstnævnte da det er et SaaS (Service as a Software) tool til bogholderi for mindre iværksættere. Dinero.dk blev indlemmet i Visma familien ved et opkøb.

Martin Thorborg bøger

Martin Thorborg har skrevet 4 bøger, nemlig “Iværksætter til jeg dør”, som solgte mere end 5000 bøger i den første korte periode efter den blev udgivet. Han har også skrevet bogen “E-pusher”, som var en af de allerførste bøger omkring e-handel i Danmark. De seneste bøger er “Skab din egen succes” og “Min vej som leder” – Alle hans bøger har solgt godt, og har fået gode anmeldelser.

Martin Thorborg i medierne

Martin har ofte været i medierne med hans ofte skarpe meninger, som oftest handler om iværksætteri og forholdene for iværksættere i Danmark.

Man kan nemmere komme i medierne som mangemillionær, da det er noget folk gerne vil læse, og hvis man samtidig har skarpe holdninger, så bliver det endnu bedre, set fra en avis synsvinkel.

Jeg, Jimi Hove, der skriver det her indlæg har personligt selv spurgt Martin om det er bevidst at han måske vinkler sin historier på den måde, da han så muligvis ved det skaber ham medietid. I hans mail til mig skriver han at han simpelthen bare er en impulsiv type, og at det næsten derfor altid er medierne der opsøger ham, og ikke omvendt.

Her i podcasten hos Heartbeats udtaler han sig også om at han ofte ville ønske at han ikke var så impulsiv, da det også nogle gange har givet ham en del dårlig omtale:

‘Rundt om Don Ø’ med Martin Thorborg: “Jeg ville nogle gange ønske at jeg bare kunne klappe i og lade verden gå sin gang”

“Martin Thorborg om at give fuckfingeren til den nye erhvervsminister og om udmattelsen ved at blande sig i den offentlige debat.

Source: (heartbeats.dk)”

Martin Thorborg som iværksætter

Martin Thorborg har næsten altid startet sine firmaer sammen med flere partnere. Dette er oftest personer man ikke hører så meget om i medierne, men som besidder nogle andre kvaliteter. Så derfor vil det være unfair overfor at disse partnere findes i det her indlæg om Martin Thorborg.

Martin Thorborg er politisk svær at sætte i bås. Han har ved flere lejligheder sympatiseret med LA, men siger at han ikke stemmer på dem. Han kan være hård at høre på, men har også i mange år doneret penge til organisationer som Julegaveregn, Røde Kors og andre.

Som alle os andre, er han en person med flere sider i sin personlighed.

Men som en vigtig brik i dansk iværksætterliv er han ikke til at komme udenom, om man kan lide ham eller ej.

Du kan finde Martin på de sociale medier her

Her kan du se de firmaer han pt officielt har roller i: (proff.dk)

Her er en anbefaling som Jimi Hove her fra Online Marketing Bureauet ApS har fået personligt af Martin Thorborg

(anbefalingen kan også læses på Jimi Hoves personlige Linkedin profil, hvor at Martin har postet den)